Είστε εδώ

Καινοτομία

Η κινητήριος δύναμή μας

Στην Intracom Holdings η καινοτομία είναι μια ζωντανή, δυναμική έννοια που εξελίσσεται συνεχώς και δίνει σχήμα και μορφή στις ιδέες μας για ένα καλύτερο μέλλον. Πιστεύουμε στην αξία της καινοτομίας ως βασικού συστατικού στοιχείου του εταιρικού μας DNA και για το λόγο αυτό έχουμε διαμορφώσει μια φιλική προς την καινοτομία εταιρική κουλτούρα, η οποία αναγνωρίζει ότι οι πρωτοποριακές ιδέες προσθέτουν αξία σε όλο το φάσμα των δραστηριοτήτων μας.

 

Για σχεδόν 40 χρόνια η καινοτομία βρίσκεται στον πυρήνα του μοντέλου ανάπτυξης της Intracom και υποστηρίζεται σταθερά μέσω σημαντικών επενδύσεων σε έρευνα & ανάπτυξη και πολύπλευρων συνεργασιών με εκπαιδευτικά ιδρύματα και τοπικές ερευνητικές ομάδες.

 

Σε μια εποχή που η επικοινωνία αναπτύσσεται ραγδαία και η γνώση εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς σε όλο τον κόσμο, η Intracom υιοθετεί σταδιακά το μοντέλο των δικτύων ανοικτής καινοτομίας, τα οποία συνδέουν επιχειρηματικά κεφάλαια, νεοφυείς επιχειρήσεις (start-ups) και εκπαιδευτικά κέντρα με καθιερωμένους διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς, προσφέροντας στην εταιρεία τη δυνατότητα να ενστερνιστεί πρωτοποριακές ιδέες και να διαδραματίσει ηγετικό ρόλο σε αυτή τη νέα, γεμάτη προκλήσεις, διεθνή πραγματικότητα.

 

Η πολύτιμη εμπειρία που έχουν αποκομίσει οι εταιρείες του Ομίλου στην έρευνα και τη διαχείριση της καινοτομίας τους επιτρέπει να προχωρήσουν δυναμικά προς την κατεύθυνση της βιώσιμης ανάπτυξης, να μετασχηματίσουν την αξιακή αλυσίδα μας και να εκμεταλλευθούν νέες ευκαιρίες, αξιοποιώντας καινοτόμες τεχνολογίες και αναπτύσσοντας ευφυή περιβάλλοντα σε βασικούς τομείς, από το βιομηχανικό και τραπεζικό τομέα έως την εκπαίδευση και την υγεία.
 

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον ανοίγουμε νέους δρόμους, επενδύοντας στη δημιουργία πρωτοποριακών ερευνητικών και εκπαιδευτικών κέντρων, όπως το Athens Information Technology Center (ΑΙΤ), και καλλιεργώντας τις συνεργασίες μας με κορυφαία πανεπιστημιακά ιδρύματα στην Ελλάδα, την Ευρώπη και τις ΗΠΑ ώστε να διευκολύνουμε την υιοθέτηση καινοτόμων ιδεών και να υποστηρίξουμε πρωτοβουλίες που αποσκοπούν στη δια βίου μάθηση.

 

Μέσω στρατηγικών συνεργασιών με τους πρωτοπόρους της καινοτομίας σε παγκόσμιο επίπεδο και σε διαφορετικούς τομείς εξειδίκευσης, από τα ηλεκτρονικά συστήματα και την πληροφορική έως τις πρωτοποριακές ‘πράσινες’ τεχνολογίες, βελτιώνουμε συνεχώς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, αξιοποιώντας την τεράστια εμπειρία μας στην ενσωμάτωση τεχνολογιών και την αποδεδειγμένη μας ικανότητα στις υπηρεσίες outsourcing.

 

Επιπλέον, συμμετέχουμε ενεργά στην ανάπτυξη δικτύων καινοτομίας, όπως το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Επιχειρήσεων (ΕΕΝ), και υποστηρίζουμε σταθερά την ευρύτερη διασύνδεση του βιομηχανικού τομέα με σημαντικά κέντρα καινοτομίας και άλλα αναγνωρισμένα ιδρύματα αριστείας.

 

 

Innovation

Share

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΟΜΙΛΟΥ

Η Intrakat, μία από τις πέντε μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες στην Ελλάδα με σταθερά αυξανόμενη διεθνή παρουσία, υλοποιεί σύνθετα έργα υψηλής τεχνολογίας στους τομείς των αναπτυξιακών υποδομών, των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, των τηλεπικοινωνιών, των ακινήτων, και των περιβαλλοντικών έργων.
Η INTRACOM DEFENSE (IDE) είναι η εταιρία-ηγέτης στην Ελλάδα στην ανάπτυξη και παραγωγή ηλεκτρονικών και συστημάτων επικοινωνιών στο τομέα άμυνας και ασφάλειας. Η εταιρία συμμετέχει σε προγράμματα ανάπτυξης και παραγωγής σε συνεργασία με μεγάλες διεθνείς αμυντικές εταιρίες, ενώ επεκτείνεται και στο σχεδιασμό και την κατασκευή συστημάτων επιτήρησης, αναγνώρισης και ασφάλειας, υβριδικών ενεργειακών συστημάτων καθώς και μη επανδρωμένων οχημάτων (UAVs και USVs).